Szilvalekvár recept

Hozzávalók:
- 4 kg szilva
- 50-70 dkg cukor (attól függ milyen édes a szilva)
- fél dl 20 %-os ecet
Elkészítése:
A szilvát alaposan megmossuk, a magokat eltávolítjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Letakarjuk, és így tartjuk egy napig.
Ezután feltesszük főni. A forrástól számítva 5 órán át főzzük alacsonyabb hőfokon, eközben nem szabad megkavarni. Ha már 1/3-ára összefő a mennyiség, 20 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a maradék nagyobb darabok is szétessenek.
Tiszta üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »