Szedres, szórt sütemény recept

Hozzávalók:
- 20-25 dkg szeder
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzádolgozzuk a puha margarint. Beletesszük a sütőporos lisztet és fokozatosan hozzáadagolva az 5 dl tejet is.
Kikent tepsibe öntjük. kevés liszttel meghintjük a tetejét és egyenletesen eloszlatva rászórjuk a szedret.
Egyenletes hőfokon, 175-180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető! :)
Tipp:
Ennek a receptnek kétféleképpen elkészíthető változata van.
Legközelebb a másikat is elhozom nektek! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »