Szedres, szórt sütemény recept
Hozzávalók:
- 20-25 dkg szeder
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dl tej
Elkészítése:
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzádolgozzuk a puha margarint. Beletesszük a sütőporos lisztet és fokozatosan hozzáadagolva az 5 dl tejet is.
Kikent tepsibe öntjük. kevés liszttel meghintjük a tetejét és egyenletesen eloszlatva rászórjuk a szedret.
Egyenletes hőfokon, 175-180 C°-on tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető! :)
Tipp:
Ennek a receptnek kétféleképpen elkészíthető változata van.
Legközelebb a másikat is elhozom nektek! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

