Szeder szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál sötét kakaó
- fél csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
Krémhez:
- 35 dkg szederlekvár
- 1 csomag zselatin fix
- 3,5 dl habtejszín
Tetejéhez:
- 5 dl sűrű házi szederszörp
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 2 csomag vanília puding
Elkészítése:
6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat. A lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük egy tálban és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy normál – sütőpapírral bélelt – tepsibe öntjük. 170 fokon előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a házilag készített szederlekvárt beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a zseléfixet, elkeverjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük. A habtejszínt keményre felverjük, majd a lekvárhoz adagolva, fakanállal óvatosan összeforgatjuk. A kihűlt lapra felvisszük és egyenletesen eloszlatjuk.
A tetejéhez a szörpöt – szintén saját házi – az ásványvízzel összekeverjük, a vaníliapudingokat egy lábosba tesszük és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk apránként a szörpös italt, majd addig főzzük, míg besűrűsödik.
Folyamatos keveréssel langyosra hűtjük és ráöntjük a krémre. Elsímitjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar szilárdul. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd vizes késsel tetszés szerinti kockákra vágjuk.
Igazi hűsítő, gyümölcsös desszert a nyári melegben.
Tipp:
Ez a süti a szeder jellegéből adódóan fanyarkás. Aki édesebben szeretné elkészíteni az a tetejéhez a pudinghoz tehet pár kanál cukrot is. A szederlekvár, szeder szörp nálam házi készítésű, nagyon sűrű mindkettő, és alig tartalmaz cukrot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »