Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szamóca torta vanilia krémmel recept

Szamóca torta vanilia krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tortalap hozzávalói:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 180 g cukor
    • 140 g liszt
    • 100 g puha margarin

    Vanília krémhez:

    • 1 csomag vanília pudingpor
    • 500 ml tej
    • 3 ek cukor
    • 50 g puha vaj
    • 10 dkg porcukor

    Zselatinhoz:

    • 1 csomag tortazselé
    • 300ml forró víz
    • 25 dkg szamóca

    Elkészítése:

    A tortalaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, ehhez keverjük óvatosan a sárgákat majd a cukrot. Ezután apránként mehet bele a liszt végül a margarin is.

    Közepes 26 cm-es kapcsos formát vajazzunk majd lisztezzünk ki. Ebbe öntjük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük óvatosan. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.

    Miközben a tortalapunk sül, készítsük elő a krémet. A pudingot a csomagoláson leírt módon készítsük el. A vajat és a porcukrot keverjük el majd adjuk a kihűlt pudinghoz. (nem kell az egész pudingot felhasználni én nagyjából a 3/4-ét használtam fel). A krémet simára keverjük majd öntsük a már megsült és teljesen kihűlt tésztára. Én egy 10 percre a teraszra tettem az egészet, hogy a krém egy kissé megdermedjen.
    Végül jöhetett a zselatin a tetejére. Én Dr. Oetker Expressz tortazseléjét használtam (pirosat) mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető, na meg persze elronthatatlan.

    A csomagoláson jelzett módon a port 300 ml forró (felforralt) vízzel kellett fél percig elkeverni, majd még melegen a szamócák tetejére önteni a közepétől indulva. 10 perc alatt szépen megdermed rajta a zselatin.

    Tipp:

    A tortát érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. A pudingot főzzük kevesebb tejjel, hogy ne legyen annyira lágy.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá