Szalvéta kosárka recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 tasak tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 ek porcukor (szóráshoz)
- 1 ml vanília aroma
- 10 dkg szőlő (12 szem)
- 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
4 dl tejet a cukorral felforraljuk, a pudingport a maradék 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a puding. Hagyjuk hűlni, majd a vanília aromát és a mascarponét belekeverjük.
Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat (egyszerre 4-et), hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Helyezzük szépen bele őket, és igazgassuk el. Ezeket a kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.
Ha kihűltek,beletöltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe teszünk egy szem szőlőt. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

