Szalvéta kosárka recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 tasak tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 ek porcukor (szóráshoz)
- 1 ml vanília aroma
- 10 dkg szőlő (12 szem)
- 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
4 dl tejet a cukorral felforraljuk, a pudingport a maradék 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a puding. Hagyjuk hűlni, majd a vanília aromát és a mascarponét belekeverjük.
Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat (egyszerre 4-et), hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Helyezzük szépen bele őket, és igazgassuk el. Ezeket a kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.
Ha kihűltek,beletöltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe teszünk egy szem szőlőt. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »