Szalvéta kosárka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 1 tasak tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 ek porcukor (szóráshoz)
- 1 ml vanília aroma
- 10 dkg szőlő (12 szem)
- 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
4 dl tejet a cukorral felforraljuk, a pudingport a maradék 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a puding. Hagyjuk hűlni, majd a vanília aromát és a mascarponét belekeverjük.
Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat (egyszerre 4-et), hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Helyezzük szépen bele őket, és igazgassuk el. Ezeket a kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.
Ha kihűltek,beletöltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe teszünk egy szem szőlőt. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.