Szaloncukor recept
Hozzávalók:
- készen vásárolt leveles tészta
- sütésálló lekvár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - porcukor a hintéshez
- olaj
Elkészítése:
A leveles tésztát kiengedjük. Vékonyra nyújtjuk, és kockákat vágunk belőle. Megtöltjük lekvárral, szaloncukor formát készítünk belőlük, a töltelék végénél összenyomjuk, majd a végeket rojtozzuk, végül megkenjük tojás sárgával. A tepsit kiolajozzuk, belerakjuk a tésztákat előmelegített sütőben kisütjük ( 180°C ). Tálaláskor porcukorral meghintjük. Nem muszáj akkorára vágnunk a kockákat, mint ahogy a képen látható, lehet kisebb is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

