Sütőtökös-diós sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg liszt
- 25 dkg sütőtök
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Tetejére:
- sárgabaracklekvár
- durvára darált dió
Elkészítése:
(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)
A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.
Amikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából. (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)
Megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.
Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

