Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-diós sütemény recept

Sütőtökös-diós sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói:

    • 25 dkg dió (darált)
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg sütőtök
    • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 25 dkg cukor
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 csomag sütőpor

    Tetejére:

    • sárgabaracklekvár
    • durvára darált dió

    Elkészítése:

    (Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)

    A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.

    Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.

    A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.

    A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.

    Amikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából. (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)

    Megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.

    Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá