Sütőtökös-diós sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg liszt
- 25 dkg sütőtök
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Tetejére:
- sárgabaracklekvár
- durvára darált dió
Elkészítése:
(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)
A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.
Amikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából. (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)
Megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.
Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »