Sütőtökös-diós sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg liszt
- 25 dkg sütőtök
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Tetejére:
- sárgabaracklekvár
- durvára darált dió
Elkészítése:
(Téglalap alapú magas falú sütőformám mérete: 9×24 cm)
A sütőtököt meghámozzuk , kimagozzuk és lereszeljük. A diót ledaráljuk.
Margarint önmagában habosra kikeverjük. Cukrot a tojásokkal szintén kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a sót, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A vajat összekeverjük a cukros tojással, majd bele tesszük a diót és a sütőtököt és megint jól összekeverjük. Utána beleszitáljuk a diós-tökös masszába a lisztet és az egészet alaposan összekeverjük.
A sütőformába beleöntjük a masszát (Nekem teflon bevonatú a sütőformám, ezért nem tettem bele sütőpapírt, de akinek nem teflonos az bélelje ki, hogy ne ragadjon bele a massza) és előmelegített sütőben, legalsó rácsán 170 fokon kb: 60-65 percig sütjük.
Amikor megsült kihűtjük, majd egy tálra helyezve kiborítjuk a süteményt a formából. (lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt)
Megkenjük a tetejét sárgabaracklekvárral, majd megszórjuk durvára darált dióval. Szép szeleteket vágunk belőle tálalás előtt.
Sok sikert a sütéshez, jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »