Sütőtökkrémes majonézes, csokitorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl majonéz
- 1, 5 dl meleg víz
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg sült tökpüré
- porcukor ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj összemelegítve
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C – ra, egy kapcsos tortaformát ( kb 22 cm ) kivajazunk, kilisztezünk. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzá öntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
A masszát a formába simítjuk és kb 30 – 35 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát .) Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
A krémhez, megsütjük a tököt, húsát kikaparjuk majd villával jól összetörjük. A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk és a piskótára simítjuk. Csokimázzal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.