Sütőtökkrémes majonézes, csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl majonéz
- 1, 5 dl meleg víz
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg sült tökpüré
- porcukor ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj összemelegítve
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C – ra, egy kapcsos tortaformát ( kb 22 cm ) kivajazunk, kilisztezünk. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzá öntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
A masszát a formába simítjuk és kb 30 – 35 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát .) Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
A krémhez, megsütjük a tököt, húsát kikaparjuk majd villával jól összetörjük. A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk és a piskótára simítjuk. Csokimázzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

