Sütőtökkrémes majonézes, csokitorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl majonéz
- 1, 5 dl meleg víz
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg sült tökpüré
- porcukor ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj összemelegítve
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 °C – ra, egy kapcsos tortaformát ( kb 22 cm ) kivajazunk, kilisztezünk. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzá öntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
A masszát a formába simítjuk és kb 30 – 35 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát .) Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
A krémhez, megsütjük a tököt, húsát kikaparjuk majd villával jól összetörjük. A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk és a piskótára simítjuk. Csokimázzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »