Fanta torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 0,7 dl olaj
Túrókrém:
- 10 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
Fantakrém:
- 7 dl szénsavas narancsos üdítőital (Fanta)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet kikeverem a kakaóporral, majd a tojásokat leütöm egy tálba, hozzáadom a 4 evőkanál kristály cukrot, majd lassú fokozaton elkezdem az elektromos habverővel verni. Fontos, hogy lassan kezdjük, mert akkor elolvad a cukor a tojásban. Folyamatosan emelem a fokozatokat. Összesen 20 percig tart a felverés. Ha lejárt a 20 perc, előmelegítem a sütőt 180 fokra, közben óvatos mozdulatokkal apránként hozzáadom a kakaós lisztet. A masszát zsírpapírral v. sütőpapírral bélelt 22 cm-es formába töltöm. 10 perc után visszaveszem a sütőt olyan 150 fokra, és készre sütöm a piskótát.
Túrókrém:
A vajat folyamatosan adagolva hozzá a porcukrot habosra keverem, majd hozzáadom a túrót, (a citromhéjat), és a habverővel szintén lassú fokozaton kezdve kikeverem. Azért kell lassú fokozaton kezdeni, mert nagyon fröcsög az elején. Folyamatosan emelve a fokozatokat szinte sima krémet kapunk.
Fanta krém:
Egy lábosba töltöm az üdítőt és elkezdem kis lángon melegíteni, mikor már langyos, hozzáadom a kristálycukrot, kevergetem, míg el nem olvad, majd hagyom, hogy forrni kezdjen, ekkor a 2 csomag pudingport kb. 1 dl vízben feloldom, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem vele a narancsot. Leveszem a tűzről, és szintén folyamatos kevergetéssel langyosra hűtöm.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt piskótára rákenem a túró krémet, arra pedig a fantás pudingot, majd pár órára a hűtőbe teszem, hogy jól kidermedjen.
Megjegyzés:
1. Tudom, hogy a túró nem túl olcsó dolog, de amikor 400 Ft-ra le van árazva egy 1/2 kg, akkor szerintem az még nem olyan vészes, és ez a süti annyira finom, és olyan egyszerű elkészíteni, hogy bárki is áll neki, garantált a siker! :D
2. A fantás krémhez én Dr. Oetkeres pudingot használtam. Igaz, az sem számít a legolcsóbbnak, de volt már sajnos olyan rossz élményem, hogy az áron próbáltam spórolni, és az étel íze sérült. Ha valaki mégis az olcsóbb pudingot választja, akkor a Mrs. Baker márkájú termékeket tudom ajánlani. :) Azok még elfogadható áron vannak, és jó a minősége is. :)
3. Ha kihagysz egy kis túró krémet (max. 2 lapos evőkanál), akkor mikor már kidermedt a torta, körbe lehet vele kenni a piskóta részt, és babapiskótával körbe lehet díszíteni. :)
Jó étvágyat! :D