Stracciatella recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 narancs
- 3-4 ek narancs szörp
- 7-8 dkg csokoládé
- 25 dkg cukor
- 1 cs zselatin
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat a habverő táljába ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztet óvatosan beleforgatjuk. Egy 36*24-es tepsibe sütőpapírt terítünk, majd a masszát belesimítjuk. A 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a papírt és a piskótát visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a tejből és a vaníliás pudingporból valamint 25 dkg cukorból pudingot főzünk. Ebbe még melegen belekeverjük a narancs lereszelt héját.
A narancs levében feloldunk egy zacskó zselatint (elkeverjük a narancslében, majd a mikróban kb fél perc alatt felolvasztjuk). Hozzákeverjük a pudinghoz és néhány kanál narancsszörppel ízesítjük, majd kihűtjük.
Közben felverjük a tejszínt habbá és lereszeljük a csokoládét (a reszelő uborkaszeletelő részén, akkor egy kicsit durvább reszeléket kapunk). A kihűlt pudingba lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és a csokireszeléket.
A piskótalapra simítjuk a krémet, és a hűtőbe tesszük hűlni.
Közben egy sütőpapír lapra mintákat rajzolunk és csokit olvasztunk.
Sütőpapírból tölcsért készítünk, ebbe kanalazzuk az olvasztott csokit, összezárjuk a tölcsér száját, a hegyét levágjuk, és a sütőpapír hátoldalára az átlátszó rajzok mentén, felrajzoljuk a csokimintákat.
A papírt a hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
A lehűlt süteményt kockákra szeleteljük egy-egy tejszínrózsával és csokimintával díszítjük.