Spirállinzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk sütőpor
- 20 dkg margarin/vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek holland kakaópor
Töltelék:
- trüffelkrém, vagy mogyorókrém
Elkészítése:
A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrokat is. Ezután a felkockázott, hideg margarint adjuk hozzá, és összemorzsoljuk a liszttel.
Egy kis tálkában gyengéden felverjük a tojást, és félrerakjuk. A tésztamorzsát válasszuk ketté, és az egyik részhez adjunk hozzá két evőkanálnyi kakaót. A felvert tojás egyik felét rakjuk a vaníliás morzsához, a másik részét a kakaós tésztához. Mindkettőt gyúrjuk át alaposan, készítsünk belőle linzertésztát (ha igényli a tészta, 1-2 ek tejjel javíthatunk az állagán, nekem nem kellet).
A két tésztát csomagoljuk frissen tartó fóliába, és rakjuk legalább 1 órára a hűtőbe (akár 1-2 napot is pihentethetjük, ha előre szeretnénk dolgozni).
A tésztaalapokat vegyük ki, és hagyjuk állni egy fél órát szobahőmérsékleten. Ezután mindkettőt kissé nyújtsuk ki, rakjuk egymásra, és együtt is nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagra. Ha ezzel elkészültünk, tekerjük fel, mint a bejglit és rakjuk újabb 15 percre vissza a hűtőbe.
A pihentetési idő letelte után egy éles késsel vágjunk kb. 1 cm-es szeleteket, amit nyújtófával kissé nyújtsunk ki, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle egységes korongokat.
Tegyük sütőpapíros tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 8-9 percet. Pár percig hűtsük süteményrácson, majd töltsük meg a tetszőleges krémtöltelékkel. Jól záródó dobozban sokáig eláll.