Shrek rolád őzgerincben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- kevés tej
- 1/2 rum aroma
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 üveg mandula aroma
Elkészítése: A kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk! A tésztát két egyenlő részre vesszük. Az egyik felébe 3 evőkanál kakaóport és a rum aromát tesszük! Majd összegyúrjuk! A másik felébe pedig a mandula aromát tesszük és ezt is összegyúrjuk.
Az őzgerinc formát kibéleljük alufóliával. A zöld és a barna tésztát is megfelezzük.
a fóliás őzgerinc formába alulra tesszük az első réteg barnát, majd a zöldet, megint a barnát és felülre ismét zöldet!
Fél órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk az őzgerinc formából, levesszük róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük!
Az ismerőseim körében nagyon kedvelt édesség!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »