Scone recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 25 g cukor
- 70 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 doboz
- 140 g joghurt
- 1 ek ásvány-, vagy szódavíz
Töltelék:
- lekvár
- tejszínhab
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a cukorral, belemorzsoljuk a vajat. Egy tálba a két tojást felverjük és elkeverjük benne a joghurtot. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojásos keveréket.
Kézzel, gyors, de gyengéd mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Nem szabad erősen gyúrni, mert a tészta igen nehéz lesz és tömör. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy hullámos szélű linzer szaggatóval 10-12 db pogácsát szaggatunk ki.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük egy felvert tojással. A tetejét megszórjuk kristálycukorral és a forró sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha már langyos meg lehet tölteni. Tölteléknek használhatunk lekvárt vagy gyümölcsöt is, és mellé bőkezűen adagoljunk tejszínhabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »