Scone recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 25 g cukor
- 70 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 doboz
- 140 g joghurt
- 1 ek ásvány-, vagy szódavíz
Töltelék:
- lekvár
- tejszínhab
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a cukorral, belemorzsoljuk a vajat. Egy tálba a két tojást felverjük és elkeverjük benne a joghurtot. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojásos keveréket.
Kézzel, gyors, de gyengéd mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Nem szabad erősen gyúrni, mert a tészta igen nehéz lesz és tömör. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy hullámos szélű linzer szaggatóval 10-12 db pogácsát szaggatunk ki.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük egy felvert tojással. A tetejét megszórjuk kristálycukorral és a forró sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha már langyos meg lehet tölteni. Tölteléknek használhatunk lekvárt vagy gyümölcsöt is, és mellé bőkezűen adagoljunk tejszínhabot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »