Scone recept

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk só
- 25 g cukor
- 70 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 doboz
- 140 g joghurt
- 1 ek ásvány-, vagy szódavíz
Töltelék:
- lekvár
- tejszínhab
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a cukorral, belemorzsoljuk a vajat. Egy tálba a két tojást felverjük és elkeverjük benne a joghurtot. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojásos keveréket.
Kézzel, gyors, de gyengéd mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Nem szabad erősen gyúrni, mert a tészta igen nehéz lesz és tömör. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy hullámos szélű linzer szaggatóval 10-12 db pogácsát szaggatunk ki.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük egy felvert tojással. A tetejét megszórjuk kristálycukorral és a forró sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha már langyos meg lehet tölteni. Tölteléknek használhatunk lekvárt vagy gyümölcsöt is, és mellé bőkezűen adagoljunk tejszínhabot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »