Rumos meggyes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2* 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2* 8 dkg porcukor
- 2* 6 dkg finomliszt
- 2* 2 dkg kakaó
- 2*2 ek víz
- 2*1 ek olaj
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 70 dkg meggybefőtt (jól lecsepegtetni)
- 3 ek rum vagy rumaroma
- 10 dkg babapiskóta, amit négyfelé tördelünk a krémhez
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tészta hozzávalóiból kétszer kell egyforma lapot sütni!
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk a következő módon:
A 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajt. A liszthez hozzákeverem a kakaót és sütőport, és így egyben beleszitálom a tojásos masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a masszába.
Zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24×35 cm-s vagy ehhez közelítő nagyságú tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 180 C-n.Nem nyitom ki az ajtót rá. Amikor kész, tűpróbát végzek,kiveszem vagy hagyom még. Kihűléskor leveszem róla a sütőpapírt. Ugyan így járok el a második lappal is.
Töltelék:
A pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot. Hagyom kihűlni, lefedem vagy fóliával lezárom, így nem bőrösödik meg a teteje. A vajat habosra keverem és hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet és a rumot.
Összekeverem, majd a tölteléket rárakom az alsó lapra. Érdemes kicsit rányomkodni, hogy a közök is krémmel telítődjenek. Ráteszem a másik lapot ezt is finoman rányomkodom. Beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csoki mázzal bevonom a tetejét és pár óra múlva szeletelem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »