Rumos meggyes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2* 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2* 8 dkg porcukor
- 2* 6 dkg finomliszt
- 2* 2 dkg kakaó
- 2*2 ek víz
- 2*1 ek olaj
- 1 csomag sütőpor
Töltelék:
- 70 dkg meggybefőtt (jól lecsepegtetni)
- 3 ek rum vagy rumaroma
- 10 dkg babapiskóta, amit négyfelé tördelünk a krémhez
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A tészta hozzávalóiból kétszer kell egyforma lapot sütni!
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk a következő módon:
A 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajt. A liszthez hozzákeverem a kakaót és sütőport, és így egyben beleszitálom a tojásos masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a masszába.
Zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24×35 cm-s vagy ehhez közelítő nagyságú tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 180 C-n.Nem nyitom ki az ajtót rá. Amikor kész, tűpróbát végzek,kiveszem vagy hagyom még. Kihűléskor leveszem róla a sütőpapírt. Ugyan így járok el a második lappal is.
Töltelék:
A pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot. Hagyom kihűlni, lefedem vagy fóliával lezárom, így nem bőrösödik meg a teteje. A vajat habosra keverem és hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet és a rumot.
Összekeverem, majd a tölteléket rárakom az alsó lapra. Érdemes kicsit rányomkodni, hogy a közök is krémmel telítődjenek. Ráteszem a másik lapot ezt is finoman rányomkodom. Beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csoki mázzal bevonom a tetejét és pár óra múlva szeletelem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »