Rumos-diós keksz recept
Hozzávalók:
- 17 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- 0,5 üveg rum aroma (v. rum)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást és a rumaromát (v. rumot), majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformált golyókat. Mindegyiknek a tetejét kissé nyomjuk le egy villával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.
Rögtön fogyasztható, vagy jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.
A rumos-diós keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 24 g