Rumos-diós keksz recept
Hozzávalók:
- 17 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- őrölt fahéj
- 0,5 üveg rum aroma (v. rum)
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást és a rumaromát (v. rumot), majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformált golyókat. Mindegyiknek a tetejét kissé nyomjuk le egy villával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.
Rögtön fogyasztható, vagy jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.
A rumos-diós keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 24 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

