Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos-diós keksz recept

Rumos-diós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • őrölt fahéj
    • 0,5 üveg rum aroma (v. rum)

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.

    Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, és keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást és a rumaromát (v. rumot), majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Ezután formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformált golyókat. Mindegyiknek a tetejét kissé nyomjuk le egy villával.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, majd helyezzük rácsra a kekszeket, és hűtsük ki egészen.

    Rögtön fogyasztható, vagy jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.

    A rumos-diós keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 445 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 49 g
    Zsír: 24 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá