Rotschild piskótaszívek recept

Elkészítése:
A tojássárgáját 1 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
A kétféle tojásos masszát könnyed mozdulatokkal egymásba keverjük, miközben apránként a lisztet is hozzáadjuk. A masszát szívalakú szilikon formákba félig töltjük. Sütőlemezre rakjuk, a tetejüket durvára vágott dióval meghintjük, és előmelegített sütőben (165 °C; légkeveréses) kb. 18-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
A sütőből kivesszük, és hűlés után vesszük ki a formából. Az étcsokoládét fölolvasztjuk, folyamatosan belekeverjük az olajat. A kihűlt piskóták alját csokoládéba mártjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »