Rigoletto linzer tortácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 3 ek darált mandula
Töltelék:
- 15 dkg darált mandula
- 3 ek cukor
- 0,7 dl tej
- 1 tk vanília aroma
- 0,5 citrom héja
- 2-3 ek sűrű sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A lisztet és a darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. Egy másik keverőtálban a cukrot és a vaníliás cukrot, a vajat és a két tojást kézi mixer segítségével kb. 4-5 perc alatt habosra keverjük. Ezután a lisztes mandulás keveréket hozzáöntjük, és lágy linzertésztát gyúrunk belőle.
Pár percig pihentessük szobahőmérsékleten, addig készítsük el a tölteléket.
Ehhez tegyük egy lábasba a tejet és a cukrot, reszeljük hozzá a fél citrom héját, és öntsük hozzá a vanília aromát. Kezdjük el melegíteni, és adjuk hozzá a mandulát is. Folyamatos keverés mellett készítsünk sűrű masszát (ügyeljünk rá, hogy valóban nagyon sűrű legyen, megálljon egy kiskanálon.)
Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és fedjük le, hogy még jobban magába szívhassa a vaníliás tejet a mandula.
Folytassuk a tészta kiszaggatásával.
Lisztezett felületen 2-3 mm-re nyújtsuk ki a tésztát, és cakkos szélű kekszszaggatóval (virágforma, vagy sima pogácsaszaggató is megteszi) szaggassuk ki. Amennyiben szép végeredményt szeretnénk, használjunk eltérő méretű szaggatókat, egy kisebbet és egy nagyobbat.
A tészta töltését a következő módon végezzük: a nagyobb linzerlapra rakjunk egy mokkáskanálnyi lekvárt, kicsit kenjük el a tésztaalapon, majd erre tegyünk rá kb. 1,5 kanálnyi mandulatölteléket is. Helyezzünk rá egy kisebb linzerlapot, és kicsit nyomkodjuk le az oldalát (kb. kalapformát kell kapnunk). Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a tésztánk kitart.
A kis tortácskákat rakjuk sütőpapíros, vagy teflon tepsire, és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Még langyosan hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »