Rigoletto linzer tortácskák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 3 ek darált mandula
Töltelék:
- 15 dkg darált mandula
- 3 ek cukor
- 0,7 dl tej
- 1 tk vanília aroma
- 0,5 citrom héja
- 2-3 ek sűrű sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A lisztet és a darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. Egy másik keverőtálban a cukrot és a vaníliás cukrot, a vajat és a két tojást kézi mixer segítségével kb. 4-5 perc alatt habosra keverjük. Ezután a lisztes mandulás keveréket hozzáöntjük, és lágy linzertésztát gyúrunk belőle.
Pár percig pihentessük szobahőmérsékleten, addig készítsük el a tölteléket.
Ehhez tegyük egy lábasba a tejet és a cukrot, reszeljük hozzá a fél citrom héját, és öntsük hozzá a vanília aromát. Kezdjük el melegíteni, és adjuk hozzá a mandulát is. Folyamatos keverés mellett készítsünk sűrű masszát (ügyeljünk rá, hogy valóban nagyon sűrű legyen, megálljon egy kiskanálon.)
Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és fedjük le, hogy még jobban magába szívhassa a vaníliás tejet a mandula.
Folytassuk a tészta kiszaggatásával.
Lisztezett felületen 2-3 mm-re nyújtsuk ki a tésztát, és cakkos szélű kekszszaggatóval (virágforma, vagy sima pogácsaszaggató is megteszi) szaggassuk ki. Amennyiben szép végeredményt szeretnénk, használjunk eltérő méretű szaggatókat, egy kisebbet és egy nagyobbat.
A tészta töltését a következő módon végezzük: a nagyobb linzerlapra rakjunk egy mokkáskanálnyi lekvárt, kicsit kenjük el a tésztaalapon, majd erre tegyünk rá kb. 1,5 kanálnyi mandulatölteléket is. Helyezzünk rá egy kisebb linzerlapot, és kicsit nyomkodjuk le az oldalát (kb. kalapformát kell kapnunk). Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a tésztánk kitart.
A kis tortácskákat rakjuk sütőpapíros, vagy teflon tepsire, és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Még langyosan hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »