Ribizlis-sárgabarackos prósza recept

Hozzávalók:
- 4 dl liszt
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 púpos ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dl aludttej/kefir/joghurt
- 4 nagy sárgabarack
- 15 dkg piros ribizli
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát és a reszelt citrom héját.
A tojásokat egy másik tálba ütjük, és simára keverjük a cukrokkal, valamint az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal. A két részt összeforgatjuk, és simára keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.
A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkára, akkor jó.
Hagyjuk kihűlni, és egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt a süteményt. Most, hogy beérett a sárgabarack, és hirtelen nem tudtam, hogy mibe is használjam fel egy részét, megsütöttem a prószát. Sajnos nem volt se aludttejem, se kefirem itthon, de joghurt igen. Azzal is remek lett. A tésztája nem olyan, mint a piskótáké, inkább a tejpitére vagy a francia clafoutisra hasonlít. Nem lett túl magas, de nagyon ízlett mindenkinek. A tetejét roskadásig pakoltam gyümölccsel, ami bármi lehet, csak a fantáziánk szabhat határt. Gyors, egyszerű, csak pár perc, és összeállítható.
A ribizlis-sárgabarackos prósza kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »