Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-sárgabarackos prósza recept

Ribizlis-sárgabarackos prósza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dl liszt
    • 1 csapott kk szódabikarbóna
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 púpos ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 5 dl aludttej/kefir/joghurt
    • 4 nagy sárgabarack
    • 15 dkg piros ribizli

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük.

    Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.
    A lisztet egy tálba szórjuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát és a reszelt citrom héját.

    A tojásokat egy másik tálba ütjük, és simára keverjük a cukrokkal, valamint az/a aludttejjel/kefirrel/joghurttal. A két részt összeforgatjuk, és simára keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

    A megtisztított barackokat apró darabokra vágjuk, majd a ribizlivel együtt a sütemény tetejére szórjuk.
    180 fokon hőlégkeveréssel legalább 35 percig sütjük. Érdemes tűpróbát végezni, ha már nem ragad a tészta a fogpiszkára, akkor jó.

    Hagyjuk kihűlni, és egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt a süteményt. Most, hogy beérett a sárgabarack, és hirtelen nem tudtam, hogy mibe is használjam fel egy részét, megsütöttem a prószát. Sajnos nem volt se aludttejem, se kefirem itthon, de joghurt igen. Azzal is remek lett. A tésztája nem olyan, mint a piskótáké, inkább a tejpitére vagy a francia clafoutisra hasonlít. Nem lett túl magas, de nagyon ízlett mindenkinek. A tetejét roskadásig pakoltam gyümölccsel, ami bármi lehet, csak a fantáziánk szabhat határt. Gyors, egyszerű, csak pár perc, és összeállítható.

    A ribizlis-sárgabarackos prósza kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 128 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 22 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá