Ribizlis örvényes sütemény recept

Hozzávalók:
Mérőnek a joghurtos poharat használtam.
Tésztához:
- 1 pohár (300 g) liszt
- 3/4 tasak sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár cukor (200g)
- 1 pohár (315 g) erdei gyümölcs ízesítésű joghurt
- ½ pohár (1,5 dl) olaj
- 250 g ribizli
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk liszt a ribizli szórásához
Tepsi kikenéséhez:
- 20 g margarin
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük, konyhai papírtörlőn hagyjuk kicsit lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük.
Egy kisebb méretű tepsit (20*34 cm) kikenünk margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőport elkeverjük a lisztben. A tojásokat a cukorral gépi habverővel a legmagasabb fokozatosan kb. 3-4 percig verjük.
Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat.
Legvégül beleszórjuk a sütőporos lisztet és alaposan összeforgatjuk. A tészta 1/3 részét egy másik tálba merjük és belekeverjük a kakaóport. Az előkészített tepsibe simítjuk először a kakaós masszát, majd rá a világosabb tésztát.
Egy fa pálcikával (de lehet egy fakanál nyele is) merítő mozdulatokkal a kakaós részt kicsit megemelve keverjük a kétszínű részt. A megmosott ribizli 2/3-át a tészta tetejére szórjuk, majd kicsit belenyomkodjuk.
A maradék gyümölcsöt megszórjuk 1 tk liszttel és a süti tetejére dobáljuk. Így az nem fog a tésztába süllyedni.
180 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Az erdei gyümölcsös joghurttól a tészta színe kicsit szürkés árnyalatú lett, akit esetleg ez zavar, nyugodtan használhat natúr joghurtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »