“Répaföld” recept

Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk piros ételfesték
- 1 tk sárga ételfesték
Csokis piskóta:
- 30 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 7 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk vanília kivonat
- 12,5 dkg étcsoki
- 2 ek forró víz
Elkészítése:
Sárga piskóta készítése:
Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.
A vajat kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet. Annyi ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótából akkora répa alakokat vágunk, ami állítva belefér egy gyümölcskenyérformába. Szorosan végigrakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük felfelé álljon.
Csokis piskóta készítése:
A vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, majd a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet. Simára keverjük. Az étcsokit felolvasztjuk (mikróban vagy gőz felett) és amikor lehűlt, a vízzel együtt ezt is a tésztához adjuk. Beleöntjük a formába, amiben a répák sorakoznak. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova jusson tészta. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A megsült süteményt formával együtt állítsuk fejre és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, emeljük le róla a formát, a talpát vágjuk egyenesre, és a leeső piskótadarabokat morzsoljuk el. Ezzel szórjuk meg a tortát. Marcipán, vagy ostyalevelekkel díszítsük.
Tipp:
Ezt a receptet egy külföldi oldalról néztem ki magamnak és gondos fordítás után el is készült a remekmű. Mindenki nagy csodájára járt. Nem csak látványos,de reggelire,uzsonnára vagy vacsorára egy pohár tej társaságában isteni sütemény. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »