Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Répaföld” recept

“Répaföld”
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Sárga piskóta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg liszt
    • 1 tk piros ételfesték
    • 1 tk sárga ételfesték

    Csokis piskóta:

    • 30 dkg vaj
    • 35 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 7 ek kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 tk vanília kivonat
    • 12,5 dkg étcsoki
    • 2 ek forró víz

    Elkészítése:

    Sárga piskóta készítése:

    Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.

    A vajat kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet. Annyi ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.

    Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótából akkora répa alakokat vágunk, ami állítva belefér egy gyümölcskenyérformába. Szorosan végigrakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük felfelé álljon.

    Csokis piskóta készítése:

    A vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, majd a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet. Simára keverjük. Az étcsokit felolvasztjuk (mikróban vagy gőz felett) és amikor lehűlt, a vízzel együtt ezt is a tésztához adjuk. Beleöntjük a formába, amiben a répák sorakoznak. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova jusson tészta. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

    A megsült süteményt formával együtt állítsuk fejre és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, emeljük le róla a formát, a talpát vágjuk egyenesre, és a leeső piskótadarabokat morzsoljuk el. Ezzel szórjuk meg a tortát. Marcipán, vagy ostyalevelekkel díszítsük.

    Tipp:

    Ezt a receptet egy külföldi oldalról néztem ki magamnak és gondos fordítás után el is készült a remekmű. Mindenki nagy csodájára járt. Nem csak látványos,de reggelire,uzsonnára vagy vacsorára egy pohár tej társaságában isteni sütemény. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá