“Répaföld” recept
Hozzávalók:
Sárga piskóta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 1 tk piros ételfesték
- 1 tk sárga ételfesték
Csokis piskóta:
- 30 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 7 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk vanília kivonat
- 12,5 dkg étcsoki
- 2 ek forró víz
Elkészítése:
Sárga piskóta készítése:
Először a “répákhoz” készítjük el a piskótát.
A vajat kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet. Annyi ételfestéket adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótából akkora répa alakokat vágunk, ami állítva belefér egy gyümölcskenyérformába. Szorosan végigrakjuk a formát a répákkal úgy, hogy a hegyük felfelé álljon.
Csokis piskóta készítése:
A vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, majd a szódabikarbónával és kakaóval elkevert lisztet. Simára keverjük. Az étcsokit felolvasztjuk (mikróban vagy gőz felett) és amikor lehűlt, a vízzel együtt ezt is a tésztához adjuk. Beleöntjük a formába, amiben a répák sorakoznak. Ügyeljünk rá, hogy mindenhova jusson tészta. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A megsült süteményt formával együtt állítsuk fejre és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, emeljük le róla a formát, a talpát vágjuk egyenesre, és a leeső piskótadarabokat morzsoljuk el. Ezzel szórjuk meg a tortát. Marcipán, vagy ostyalevelekkel díszítsük.
Tipp:
Ezt a receptet egy külföldi oldalról néztem ki magamnak és gondos fordítás után el is készült a remekmű. Mindenki nagy csodájára járt. Nem csak látványos,de reggelire,uzsonnára vagy vacsorára egy pohár tej társaságában isteni sütemény. :)