Raffaelló golyók recept
Hozzávalók:
- 35 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl víz
- 40 dkg tejpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
- pirított egész mandulaszemek
Elkészítése:
A cukorból, a vaníliás cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük a vajat és a tüzet elzárjuk. Langyosra hűtjük. A tejport a kókuszreszelékkel összekeverjük és a szirupot ráöntjük.
Összegyúrjuk, kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
Ezek után vizes kézzel kis golyókat formálunk, majd mindegyik golyóba egy szem mandulát teszünk. Kókuszreszelékbe hempergetjük és kis mignon papírba rakosgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

