Raffaelló golyók recept

Hozzávalók:
- 35 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 1,5 dl víz
- 40 dkg tejpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 ek kakaópor
- pirított egész mandulaszemek
Elkészítése:
A cukorból, a vaníliás cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük a vajat és a tüzet elzárjuk. Langyosra hűtjük. A tejport a kókuszreszelékkel összekeverjük és a szirupot ráöntjük.
Összegyúrjuk, kétfelé vesszük a masszát. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
Ezek után vizes kézzel kis golyókat formálunk, majd mindegyik golyóba egy szem mandulát teszünk. Kókuszreszelékbe hempergetjük és kis mignon papírba rakosgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »