Rácsos lekváros süti recept
Elkészítése:
A lisztet, margarint, tejfölt, tojássárgáját, cukrot, a citrom héját összekeverjük. A szódabikarbónát a citrom levével felfuttatjuk, és belekeverjük a masszába.
Abban az esetben, ha a masszánk nem elég lágy, akkor még adagolunk hozzá tejfölt. Puha masszát kell kapnunk. Amikor kész, két részre osztjuk: kb. 60% rácsnak, 40% a lapnak, ami alulra kerül. A nagyobbik tésztát elosztjuk kétfelé, és ebből csináljuk a rácsot.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, megkenjük lekvárral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is elkenjük a lekvár tetejére. A rácsokat sodorjuk, és befedjük vele a sütit. Előmelegített sütőbe helyezzük 180 fokra. (Kb. 25 perc)
Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


