Rácsos lekváros süti recept

Elkészítése:
A lisztet, margarint, tejfölt, tojássárgáját, cukrot, a citrom héját összekeverjük. A szódabikarbónát a citrom levével felfuttatjuk, és belekeverjük a masszába.
Abban az esetben, ha a masszánk nem elég lágy, akkor még adagolunk hozzá tejfölt. Puha masszát kell kapnunk. Amikor kész, két részre osztjuk: kb. 60% rácsnak, 40% a lapnak, ami alulra kerül. A nagyobbik tésztát elosztjuk kétfelé, és ebből csináljuk a rácsot.
A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, megkenjük lekvárral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezt is elkenjük a lekvár tetejére. A rácsokat sodorjuk, és befedjük vele a sütit. Előmelegített sütőbe helyezzük 180 fokra. (Kb. 25 perc)
Kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »