Püspökkenyér tojásfehérjéből recept

Hozzávalók:
- 1 csésze
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 8 db)
- 1 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 50 ml olaj
- 1 csésze darabosra vágott dióbél
- 1 csésze rahát
- pár szem mazsola
- fél csomag sütőpor (5g)
A csésze 2,5 dl.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, majd hozzákeverjük a diót, rahátot, mazsolát, 2 püspökkenyérformába elosztjuk a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után bevonjuk, csoki mázzal vagy beszitáljuk porcukorral.Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »