Püspökkenyér tojásfehérjéből recept

Hozzávalók:
- 1 csésze
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 8 db)
- 1 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 50 ml olaj
- 1 csésze darabosra vágott dióbél
- 1 csésze rahát
- pár szem mazsola
- fél csomag sütőpor (5g)
A csésze 2,5 dl.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, majd hozzákeverjük a diót, rahátot, mazsolát, 2 püspökkenyérformába elosztjuk a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után bevonjuk, csoki mázzal vagy beszitáljuk porcukorral.Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »