Püspökkenyér tojásfehérjéből recept
Hozzávalók:
- 1 csésze
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 8 db) - 1 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 50 ml olaj
- 1 csésze darabosra vágott dióbél
- 1 csésze rahát
- pár szem mazsola
- fél csomag sütőpor (5g)
A csésze 2,5 dl.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, majd hozzákeverjük a diót, rahátot, mazsolát, 2 püspökkenyérformába elosztjuk a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után bevonjuk, csoki mázzal vagy beszitáljuk porcukorral.Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

