Püspökkenyér tojásfehérjéből recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csésze FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kb. 8 db)
- 1 csésze cukor
- 1 csésze liszt
- 50 ml olaj
- 1 csésze darabosra vágott dióbél
- 1 csésze rahát
- pár szem mazsola
- fél csomag sütőpor (5g)
A csésze 2,5 dl.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, majd hozzákeverjük a diót, rahátot, mazsolát, 2 püspökkenyérformába elosztjuk a masszát, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után bevonjuk, csoki mázzal vagy beszitáljuk porcukorral.Kandírozott narancshéjjal díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.