Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vagdalt aszalt gyümölcs
- 16 dkg liszt
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom leve
- fél dl étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a citrom levével habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól eldolgozzuk. Az olajat belecsorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a gyümölcsöket is. Jó alaposan összekeverjük. Egy őzgerinc formát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor kisült lekenjük újrafőzött sárgabaracklekvárral, akár csokit is lehet rá csurgatni. Cukrozott gyümölccsel szórtam meg.
Amikor kisült lekentem újra főzött sárgabaracklekvárral és csokival lecsíkoztam, cukrozott gyümölccsel megszórtam.
Nem száraz én másnapra sem szárad ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »