Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg vagdalt aszalt gyümölcs
- 16 dkg liszt
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom leve
- fél dl étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a citrom levével habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól eldolgozzuk. Az olajat belecsorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a gyümölcsöket is. Jó alaposan összekeverjük. Egy őzgerinc formát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor kisült lekenjük újrafőzött sárgabaracklekvárral, akár csokit is lehet rá csurgatni. Cukrozott gyümölccsel szórtam meg.
Amikor kisült lekentem újra főzött sárgabaracklekvárral és csokival lecsíkoztam, cukrozott gyümölccsel megszórtam.
Nem száraz én másnapra sem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

