Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér recept

Püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vagdalt aszalt gyümölcs
    • 16 dkg liszt
    • 12 dkg puha vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • 1 citrom leve
    • fél dl étolaj

    Elkészítése:
    A vajat a cukorral és a citrom levével habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól eldolgozzuk. Az olajat belecsorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a gyümölcsöket is. Jó alaposan összekeverjük. Egy őzgerinc formát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor kisült lekenjük újrafőzött sárgabaracklekvárral, akár csokit is lehet rá csurgatni. Cukrozott gyümölccsel szórtam meg.
    Amikor kisült lekentem újra főzött sárgabaracklekvárral és csokival lecsíkoztam, cukrozott gyümölccsel megszórtam.
    Nem száraz én másnapra sem szárad ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá