Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg vagdalt aszalt gyümölcs
- 16 dkg liszt
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 1 citrom leve
- fél dl étolaj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a citrom levével habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és jól eldolgozzuk. Az olajat belecsorgatjuk és alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet és a gyümölcsöket is. Jó alaposan összekeverjük. Egy őzgerinc formát kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Amikor kisült lekenjük újrafőzött sárgabaracklekvárral, akár csokit is lehet rá csurgatni. Cukrozott gyümölccsel szórtam meg.
Amikor kisült lekentem újra főzött sárgabaracklekvárral és csokival lecsíkoztam, cukrozott gyümölccsel megszórtam.
Nem száraz én másnapra sem szárad ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Milyen robotgépet válasszon az, aki sokat süt? (x)
A házi sütés öröme sokak számára nem csupán hobbi, hanem mindennapi rutin.
Tovább olvasom »
Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »