Puncs szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 9 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 csomag puncs ízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- fél dl rum
- mazsola ízlés szerint
- tortadara, vagy reszelt étcsoki
- kevés zsír és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A 6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral gőzön keményre felverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 1 cs. sütőport, a pudingporokat és simára keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe sütjük, 180 fokon tűpróbáig.
A krémhez 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, a rummal és a 3 tojás sárgájával jó habosra keverjük, hozzáadjuk a mazsolát (el is maradhat) és a tészta közepébe kenjük. A tésztát kihűlés után, lapjában ketté vágjuk, s úgy simítjuk rá az alsó lapra a krémet, majd rátesszük a tészta másik felét.
Tetejére a mázat úgy készítjük, hogy a 3 tojás fehérjét 10 dkg porcukorral gőzön szintén keményre felverjük, s a tészta tetejére kenjük, majd ezt még meghintjük tortadarával, vagy reszelt ét csokoládéval.
Tipp:
Én a tojásfehérjéhez néhány csepp citromlevet adok még, mert ettől keményebbé és fényesebbé válik a hab a süti tetején.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »