Puha mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
bögre 2,5 dl-es legyen
Tészta:
- 8 bögre finomliszt
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Íróka:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- csipet só
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit felolvasztottam a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
Ekkor fogunk egy villát és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb.
Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Ezután az első adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több! Kihűtjük.
Az írókázáshoz a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot is kemény habbá verjük. habzsákba töltjük és ízlés szerint dísztíjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »