Puha mézes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
bögre 2,5 dl-es legyen
Tészta:
- 8 bögre finomliszt
- másfél bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg margarin vagy vaj (én margarint használtam)
- 1 bögre méz
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Íróka:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- csipet só
- 30 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikróban egy picit felolvasztottam a felkockázott margarint, és kivettem, mikor éppen elkezdett megolvadni. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.
Ekkor fogunk egy villát és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal. Ez egy percemet vette igénybe legfeljebb.
Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Ezután az első adag tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több! Kihűtjük.
Az írókázáshoz a tojásfehérjéket a csipetnyi sóval felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot is kemény habbá verjük. habzsákba töltjük és ízlés szerint dísztíjük.