Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos szelet banánnal recept

Pudingos szelet banánnal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 teáskanál citrom aroma
    • 2 kávéskanál sütőpor
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 16 dkg sárgabaracklekvár

    Töltelék:

    • 6 banán
    • 1 citrom leve

    Banánkrém:

    • 2 zselatinlap
    • 5 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • 1 tasak banános pudingpor
    • 2 dkg margarin
    • 4 dl habtejszín

    A csokoládékrémhez

    • 2 tasak csokis tortakrém
    • 4 dl tejszín
    • 2 dl hideg tej
    • kókuszreszelék (a díszítéshez)

    Elkészítése:

    Egy 30*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

    A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük (kb 10 perc folyamatos keverés). A lisztet a sütőporral elkeverjük és a pudingporral együtt a tojásos masszához szitáljuk. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a lapot. Sülés után kihűtjük, majd vízszintesen két lapba vágjuk.

    Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe és megkenjük a lekvárral. A banánszeleteket a süteményre helyezzük és a citrom levével meglocsoljuk.

    A banános krémhez a lapzselatint a tasakon előírtak szerint beáztatjuk és félretesszük. Egy főzőedényben a tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről az edényt lehúzzuk, az előkészített zselatinokat kinyomkodjuk, majd a margarinnal együtt a forró krémhez keverjük és többször átkeverve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.

    A kész krémet a banánokon egyenletesen elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal és 40 percre hűtőbe tesszük.

    A csokoládés krémhez a tejszínt és a hideg tejet egy keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel 3 perc alatt habosra verjük.

    A krémet habzsákba szedjük és közepes átmérőjű nyomócsövön a sütemény tetejére krémcsíkokat nyomunk belőle. A süteményt 60 percre hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük a tepsiből vagy keretből és szeleteljük, végül kókuszreszelékkel meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá