Pudingos mézes krémes recept

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 1-2 ek tejföl
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- ízlés szerinti lekvár
Csokimáz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 3-4 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk bele a mézet, öntsük hozzá a kissé felvert egész tojásokat, és tegyünk bele egy evőkanál tejfölt.
Ezután gyúrjuk össze, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a tészta).
Az összegyúrt tésztát osszuk el négy egyenlő részre. Ezután az első adag tésztát nyújtsuk ki egy sütőpapíron tepsi nagyságúra, majd helyezzük rá a tepsi hátlapjára.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süssük a tésztalapot 8-10 perc alatt világos zsemleszínűre. Ezután vegyük ki a sütőből, majd rácsra helyezve hűtsük ki egészen.
A többi tésztával ugyanígy járjunk el, és süssük készre.
Egy kevés tejjel keverjük simára a pudingport.
A maradék tejet a kristálycukorral keverjük össze, majd melegítsük fel. Amikor már majdnem forr, állandó keverés mellett öntsük hozzá a pudingos keveréket, majd pár perc alatt főzzük sűrűre.
Ezután vegyük le a tűzről, és még forrón keverjünk hozzá 5 dkg vajat. Végül hűtsük ki teljesen a pudingos masszát.
A maradék vajat keverjük simára a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot. (addig keverjük, hogy egy sima , könnyű krémet kapjunk)
Sütemény összeállítása: helyezzük bele a tepsibe az egyik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a pudingos krém felét. Ezután helyezzük rá a második tésztalapot, majd kenjük meg ízlés szerint lekvárral. A lekváros rétegre helyezzük rá a harmadik tésztalapot, majd kenjük rá egyenletesen a maradék pudingos krémet. Végül helyezzük rá a negyedik tésztalapot.
A csokoládét és a vajat olvasszuk fel vízgőz fölött, majd egyenletesen kenjük rá a sütemény tetejére. Legalább egy napig hagyjuk állni, hogy a tésztalapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »