Pudingos kosárka recept
Hozzávalók:
- 40 dkg fagyasztott leveles tészta
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 8 dl tej
- 5 evőkanál cukor
A díszítéshez:
- Töltött ostya (tojásformájú)
Elkészítése:
A pudingokat külön külön 4-4 dl tejben, 2,5-2,5 evőkanál cukorral megfőzzük.
A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd kinyújtjuk. 10x10cm-es négyzetekre vágjuk, majd egy muffin forma mélyedéseibe illesztünk 1-1 lapot.
Az aljukat villával megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben halvány rózsaszínre sütjük kb. 20 perc alatt.
Még melegen kiemeljük a kosárkákat, majd tálcára tesszük és megtöltjük a kétféle pudinggal.
Töltött ostyatojásokkal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


