Pudingos almás recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
Töltelék:
- 1 kg hámozott, szeletelt savanykás alma
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A hámozott almát 1/2 liter vízzel és a cukorral felteszem főni. A tészta hozzávalóit rétes tészta keménységűre gyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe, a másik felét is kinyújtjuk és a nyújtó deszkán hagyjuk. A pudingport 2,5 dl vízzel kikeverjük és a megfőtt almára öntjük. Pillanatok alatt besűrűsödik.
Ezt a forró almás pudingot a tepsiben lévő tésztára öntjük, elegyengetjük a tetejét kanállal,majd befedjük a másik tésztával. Közepes lángon zsemleszínűre sütjük. Csak teljesen kihűlt állapotban szeletelhető!
Én elkészítettem már más gyümölccsel is (pl: meggy, szilva,sárgabarack) mindegyikkel nagyon finom. Gyorsan elkészíthető a gyermekeim imádják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »