Pudingos almás recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
Töltelék:
- 1 kg hámozott, szeletelt savanykás alma
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
Elkészítése:
A hámozott almát 1/2 liter vízzel és a cukorral felteszem főni. A tészta hozzávalóit rétes tészta keménységűre gyúrjuk és két részre osztjuk.
Az egyik felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe, a másik felét is kinyújtjuk és a nyújtó deszkán hagyjuk. A pudingport 2,5 dl vízzel kikeverjük és a megfőtt almára öntjük. Pillanatok alatt besűrűsödik.
Ezt a forró almás pudingot a tepsiben lévő tésztára öntjük, elegyengetjük a tetejét kanállal,majd befedjük a másik tésztával. Közepes lángon zsemleszínűre sütjük. Csak teljesen kihűlt állapotban szeletelhető!
Én elkészítettem már más gyümölccsel is (pl: meggy, szilva,sárgabarack) mindegyikkel nagyon finom. Gyorsan elkészíthető a gyermekeim imádják!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »