Poharas banoffe recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 3 ek étkezési étkezési keményítő (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor)
- cukor ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 banán
- kávélikőr
- 2,5 dl habtejszín
- kakaó, vagy reszelt csoki
- fahéj
Elkészítése:
A keményítőt (vagy pudingport) a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
Az így kapott krémet osszuk el 4 pohárba és hagyjuk kihűlni.
A tetejét szórjuk meg fahéjjal, és locsoljunk rá kávés krémlikőrt.
A banánt karikázzuk fel, tegyük rá a likőrös pudingra. A tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük ki a desszertünket vele. Reszelt csokit, vagy kakaót szórjunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »