Poharas banoffe recept

Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 3 ek étkezési étkezési keményítő (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor)
- cukor ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 banán
- kávélikőr
- 2,5 dl habtejszín
- kakaó, vagy reszelt csoki
- fahéj
Elkészítése:
A keményítőt (vagy pudingport) a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük.
Az így kapott krémet osszuk el 4 pohárba és hagyjuk kihűlni.
A tetejét szórjuk meg fahéjjal, és locsoljunk rá kávés krémlikőrt.
A banánt karikázzuk fel, tegyük rá a likőrös pudingra. A tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük ki a desszertünket vele. Reszelt csokit, vagy kakaót szórjunk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »