Pite fahéjas mézes szilvával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 csapott ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 6 púpozott ek liszt
- 2 ek instant kakaópor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot, olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Hab könnyű sütemény
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

