Pite fahéjas mézes szilvával recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 6 púpozott ek liszt
- 2 ek instant kakaópor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot, olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Hab könnyű sütemény
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.