Pite fahéjas mézes szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 6 púpozott ek liszt
- 2 ek instant kakaópor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot, olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Hab könnyű sütemény
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »