Pite fahéjas mézes szilvával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg szilva
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 csapott ek cukor
- 1 dl napraforgó olaj
- 6 púpozott ek liszt
- 2 ek instant kakaópor
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávéskanál sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot, olajat, alaposan elkeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Megfelezzük a masszát, és az egyik felébe beletesszük a kakaót. Egy tepsit kiolajozunk és lisztezünk, előbb a sárga masszát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, és a süteményre sorban rárakjuk.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Hab könnyű sütemény
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »