Piskótatekercses szelet recept

Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Barna tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 ek víz
- 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg darált keksz
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag amarettó pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
A piskótatekercseket elkészítjük 2 adagban. 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, és a liszttel elkevert sütőport óvatosan belekeverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Vizes konyharuhára tesszük, két oldalról (!) tekerjük fel, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és középen vágjuk ketté, így 1 adagból lesz 2 tekercsünk. A maradék hozzávalókból ugyanígy készítsünk még egy adag piskótát. Így lesz összesen 4 db piskótatekercsünk.
Kakaós tészta készítése:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát. 6 tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk, a végén a tojások kemény habját is hozzáadjuk. A piskótatekercsek közé egyenletesen elosztjuk a tésztát úgy, hogy a tetejére is maradjon egy kevés. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
6 dl tejben 2 csomag amaretto pudingot felfőzünk a cukorral. 25 dkg margarint kikeverjük a kihűtött pudinggal. Ha a tésztánk kihűlt, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Tetejére csokiforgácsot teszünk.
A piskótatekercses szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »