Piskótatekercses szelet recept
Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Barna tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 2 ek víz
- 4 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 12 dkg darált keksz
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag amarettó pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Elkészítése:
Piskótatekercs készítése:
A piskótatekercseket elkészítjük 2 adagban. 4 tojássárgáját 4 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját, és a liszttel elkevert sütőport óvatosan belekeverjük. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Vizes konyharuhára tesszük, két oldalról (!) tekerjük fel, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, kenjük meg lekvárral, tekerjük vissza, és középen vágjuk ketté, így 1 adagból lesz 2 tekercsünk. A maradék hozzávalókból ugyanígy készítsünk még egy adag piskótát. Így lesz összesen 4 db piskótatekercsünk.
Kakaós tészta készítése:
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, majd elkészítjük a barna tésztát. 6 tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a többi hozzávalóval együtt jól kikavarjuk, a végén a tojások kemény habját is hozzáadjuk. A piskótatekercsek közé egyenletesen elosztjuk a tésztát úgy, hogy a tetejére is maradjon egy kevés. Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém készítése:
6 dl tejben 2 csomag amaretto pudingot felfőzünk a cukorral. 25 dkg margarint kikeverjük a kihűtött pudinggal. Ha a tésztánk kihűlt, a krémet a tetejére kenjük, és egyenletesen elsimítjuk.
Tetejére csokiforgácsot teszünk.
A piskótatekercses szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 13 g