Piskótatekercs citromkrémmel recept

Elkészítése:
A tekercs készítése:
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és alaposan átkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük. Még forrón egy lisztezett törlőkendőre borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A krém készítése:
A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk és habosra keverjük.
A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a citromos krémmel, feltekerjük és megkenjük citromos krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Szeletelés előtt pár órán át hideg helyen tartjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »