Piskótatekercs citromkrémmel recept
Elkészítése:
A tekercs készítése:
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját alaposan kikeverjük a 6 evőkanál cukorral, hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és alaposan átkeverjük. A tojásfehérjéből vert habot óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszához. Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb.20 perc alatt készre sütjük. Még forrón egy lisztezett törlőkendőre borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és feltekerjük. Hagyjuk alaposan kihűlni.
A krém készítése:
A tojásokat, lisztet, tejet és a cukrot alaposan összekeverjük, majd közepes lángon folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és a kifacsart citromlevet is. Végül a margarint is hozzáadjuk és habosra keverjük.
A kihűlt piskótatekercset megtöltjük a citromos krémmel, feltekerjük és megkenjük citromos krémmel. Tetszés szerint díszítjük. Szeletelés előtt pár órán át hideg helyen tartjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

