Piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 25 dkg baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojások sárgáját, sót és a sütőporral elkevert lisztet.
A kész piskóta masszát egy gáztepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon (180 fok, kb 20 perc) megsütjük. A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni!
Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. A konyharuhával együtt feltekerjük, majd ha kihűlt kitekerjük.
Megkenjük baracklekvárral és a konyharuha nélkül feltekerjük. Kis pihentetés után szeletelhető. Megszórható porcukorral, de anélkül is finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »