Piskótatallér házilag recept

Hozzávalók:
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg puha margarin
- 1 citrom reszelt héja+ kevés leve
- 25 dkg liszt
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük, végül a citrom héjával, a citromlével és a liszttel is elkeverjük. Habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk.
Vizes ujjal ellapítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 6-8 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból kb. 90 db tallér készült.
Olcsó, gazdaságos és finomabb, mint a bolti.
Tipp:
Vigyázzunk mert hamar sül, ha az alja világos barna ki is vehetjük mert kész.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »