Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 főre:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg csoki
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukor harmadával, vaníliás cukorral, étolajjal, vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét kevés cukorral felverjük. A tojásfehérje habot hozzákeverjük a tojássárgás masszához.Közben óvatosan hozzáadjuk a kakaós lisztet is. Sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon, tűpróbáig).
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült tésztát két lapba vágjuk, a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át kivesszük. A maradékot a felolvasztott csokival ízesítjük.
Az alsó lapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.A felső lapot előzőleg egyenlő méretűekre felvágjuk, így helyezzük a tejszínhabra. Egy órára hűtőbe tesszük.