Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg csoki
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukor harmadával, vaníliás cukorral, étolajjal, vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét kevés cukorral felverjük. A tojásfehérje habot hozzákeverjük a tojássárgás masszához.Közben óvatosan hozzáadjuk a kakaós lisztet is. Sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon, tűpróbáig).
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült tésztát két lapba vágjuk, a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át kivesszük. A maradékot a felolvasztott csokival ízesítjük.
Az alsó lapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.A felső lapot előzőleg egyenlő méretűekre felvágjuk, így helyezzük a tejszínhabra. Egy órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »