Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 18 dkg finomliszt
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 zacskó sütőpor
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 5 evőkanál víz
    • 10 dkg csoki
    • 5 dl habtejszín
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:
    A tojás sárgákat a cukor harmadával, vaníliás cukorral, étolajjal, vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét kevés cukorral felverjük. A tojásfehérje habot hozzákeverjük a tojássárgás masszához.Közben óvatosan hozzáadjuk a kakaós lisztet is. Sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon, tűpróbáig).

    A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült tésztát két lapba vágjuk, a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.

    A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át kivesszük. A maradékot a felolvasztott csokival ízesítjük.

    Az alsó lapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.A felső lapot előzőleg egyenlő méretűekre felvágjuk, így helyezzük a tejszínhabra. Egy órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá