Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 zacskó sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál víz
- 10 dkg csoki
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukor harmadával, vaníliás cukorral, étolajjal, vízzel habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral. A tojások fehérjét kevés cukorral felverjük. A tojásfehérje habot hozzákeverjük a tojássárgás masszához.Közben óvatosan hozzáadjuk a kakaós lisztet is. Sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük (180 fokon, tűpróbáig).
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült tésztát két lapba vágjuk, a felső lapot áthúzzuk csokoládéval.
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd 1/3-át kivesszük. A maradékot a felolvasztott csokival ízesítjük.
Az alsó lapon elsimítjuk a csokis tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot.A felső lapot előzőleg egyenlő méretűekre felvágjuk, így helyezzük a tejszínhabra. Egy órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »