Piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- fél csipet só
- margarin
- lekvár
Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté, és egy kézi mixerrel a sárgáját kezdjük el keverni a cukorral. Ezt addig csináljuk, amíg a tojássárgája ki nem fehéredik. Ehhez a masszához sűrű kevergetés mellett kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
A tojások fehérjéjét a pici sóval verjük kemény habbá, és nagyon óvatosan forgassuk bele a piskóta masszába.
Margarinnal kenjünk ki, majd lisztezzünk be egy tepsit, majd öntsük bele a piskóta masszát. A piskótatésztát közepes lángon tűpróbáig süssük. (ha beleszúrjuk a tűt a tésztába, akkor nem maradnak rajta nyers darabok)
Még melegen tekerjük fel egy konyharuha segítségével a piskótalapot, majd hagyjuk így kihűlni. Ezt követően lekvárral kenjük meg a lapot, és újra tekerjük fel. Szépen srégen szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk a piskótatekercset.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »