Piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- fél csipet só
- margarin
- lekvár
Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté, és egy kézi mixerrel a sárgáját kezdjük el keverni a cukorral. Ezt addig csináljuk, amíg a tojássárgája ki nem fehéredik. Ehhez a masszához sűrű kevergetés mellett kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
A tojások fehérjéjét a pici sóval verjük kemény habbá, és nagyon óvatosan forgassuk bele a piskóta masszába.
Margarinnal kenjünk ki, majd lisztezzünk be egy tepsit, majd öntsük bele a piskóta masszát. A piskótatésztát közepes lángon tűpróbáig süssük. (ha beleszúrjuk a tűt a tésztába, akkor nem maradnak rajta nyers darabok)
Még melegen tekerjük fel egy konyharuha segítségével a piskótalapot, majd hagyjuk így kihűlni. Ezt követően lekvárral kenjük meg a lapot, és újra tekerjük fel. Szépen srégen szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk a piskótatekercset.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »