Piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál porcukor
- fél csipet só
- margarin
- lekvár
Elkészítés: A tojásokat válasszuk ketté, és egy kézi mixerrel a sárgáját kezdjük el keverni a cukorral. Ezt addig csináljuk, amíg a tojássárgája ki nem fehéredik. Ehhez a masszához sűrű kevergetés mellett kanalanként adjuk hozzá a lisztet.
A tojások fehérjéjét a pici sóval verjük kemény habbá, és nagyon óvatosan forgassuk bele a piskóta masszába.
Margarinnal kenjünk ki, majd lisztezzünk be egy tepsit, majd öntsük bele a piskóta masszát. A piskótatésztát közepes lángon tűpróbáig süssük. (ha beleszúrjuk a tűt a tésztába, akkor nem maradnak rajta nyers darabok)
Még melegen tekerjük fel egy konyharuha segítségével a piskótalapot, majd hagyjuk így kihűlni. Ezt követően lekvárral kenjük meg a lapot, és újra tekerjük fel. Szépen srégen szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk a piskótatekercset.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

