Őzgerinc (méteres kalács) recept
 
                            Hozzávalók:
- 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál liszt
- 12 evőkanál cukor
- 2 cs sütőpor
- 2 cs epres, vagy puncsos pudingpor
- 1 l tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 db őzgerincforma
- tej tortabevonó
Elkészítése:
Készítünk 6-6 tojásból piskótát egy fehéret és egy csokisat. A csokisnál a lisztből csak 3 evőkanál kell és 3 evőkanál kakaópor. A pudingot az utasítás szerint megcsináljuk. Margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük a piskótát és megsütjük. Mikor kihűlt a tészta, a bordáknál felszeleteljük. Egy fehér szeletet bekenünk a pudinggal, majd hozzáillesztjük a csokis szeletet és így felváltva ragasztjuk össze őket. A maradék pudinggal lekenjük a sütit és a tortabevonóval leöntjük. Ha már megdermedt a bevonó a tésztán, ferdén szeleteljük.
Sztori: Ne tévesszen meg senkit a tojás mennyisége, nagyon sok lesz belőle! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

