Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerinc (méteres kalács) recept

Őzgerinc (méteres kalács)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 12 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 evőkanál liszt
    • 12 evőkanál cukor
    • 2 cs sütőpor
    • 2 cs epres, vagy puncsos pudingpor
    • 1 l tej
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 db őzgerincforma
    • tej tortabevonó

    Elkészítése:
    Készítünk 6-6 tojásból piskótát egy fehéret és egy csokisat. A csokisnál a lisztből csak 3 evőkanál kell és 3 evőkanál kakaópor. A pudingot az utasítás szerint megcsináljuk. Margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük a piskótát és megsütjük. Mikor kihűlt a tészta, a bordáknál felszeleteljük. Egy fehér szeletet bekenünk a pudinggal, majd hozzáillesztjük a csokis szeletet és így felváltva ragasztjuk össze őket. A maradék pudinggal lekenjük a sütit és a tortabevonóval leöntjük. Ha már megdermedt a bevonó a tésztán, ferdén szeleteljük.

    Sztori: Ne tévesszen meg senkit a tojás mennyisége, nagyon sok lesz belőle! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá