Elefántszem recept
Ők is elkészítették
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét és a 12 dkg porcukrot kemény habbá verem. Beleteszem a sárgáját, kakaót, lisztet és szódabikarbónát is, majd alaposan, de óvatosan összekeverem a masszát. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütöm. (Ajánlott még sütőpapírral bélelt tepsit is használni, mert abból könnyebb kiszedni a megsült tésztát.) Ha megsült, akkor kiveszem a még meleg tésztát a tepsiből,és kicsit nedves konyharuhára fektetem, majd feltekerem. Hagyom kihűlni.
A krémhez a lisztet kikeverem a tojással, majd hozzáadom a tejet és sűrűre főzöm. A margarint habosra keverem a porcukorral, és ha az előző, tejes-lisztes krém kihűlt, akkor összekeverem őket. A keveréket elfelezem, egyik felébe belekeverem a kakaót is.
A kihűlt tésztát kitekerem, megkenem a fehér krémmel, majd ennek a tetejére jön a barna krém. Végül a banánokat kisebb darabokra vágva a tészta egyik szélére helyezem, majd feltekerem az egészet. Ha maradt krém, akkor azzal bevonom a tekercset. Édesszájúak csoki forgáccsal is megszórhatják. Néhány órára a hűtőbe teszem, majd felszeletelve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

