Cseresznyés piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg magozott cseresznyebefőtt
- baracklekvár
Elkészítése:
Egy tálba belerakom a 8 evőkanál kristálycukrot, a 8 púpozott evőkanál lisztet, az 1 csomag sütőport, a 2 csomag vaníliás cukrot, a 8 tojás sárgáját, kikverem. A fehérjét kemény habbá verem, majd a tésztába forgatjuk óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát, ekkor a már lecsöpögtetett cseresznyét is beledobálom. 175 fokos előmelegített sütőbe teszem és tűpróbáig sütöm. Ha megsült, hagyom kihűlni, majd megkenem baracklekvárral, felcsavarom alufólia segítségével, és 1-2 órát állni hagyom hideg helyen. Tálaláskor porcukorral meghintem, és lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »