Cseresznyés piskótatekercs recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg magozott cseresznyebefőtt
- baracklekvár
Elkészítése:
Egy tálba belerakom a 8 evőkanál kristálycukrot, a 8 púpozott evőkanál lisztet, az 1 csomag sütőport, a 2 csomag vaníliás cukrot, a 8 tojás sárgáját, kikverem. A fehérjét kemény habbá verem, majd a tésztába forgatjuk óvatosan. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát, ekkor a már lecsöpögtetett cseresznyét is beledobálom. 175 fokos előmelegített sütőbe teszem és tűpróbáig sütöm. Ha megsült, hagyom kihűlni, majd megkenem baracklekvárral, felcsavarom alufólia segítségével, és 1-2 órát állni hagyom hideg helyen. Tálaláskor porcukorral meghintem, és lehet is szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »