Almás piskóta recept
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 35dkg cukor
- 40dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 ek kakaópor
Elkészítés:
Hámozd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre.
Egy tepsit vajazz, majd lisztezz ki, az aljára szórj egy kis zsemlemorzsát és cukorot, majd fektesd bele a hámozott almaszeleteket.
A tojássárgákat keverd ki 2 dl vízzel és a cukorral.
A fehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sárgájába, add hozzá apránként a lisztet és a sütőport.
A masszát válaszd ketté, az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport. Ezt öntsd rá az almakarikákra, majd öntsd a tetejére a sárga masszát is.
Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


