Almás piskóta recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 35dkg cukor
- 40dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 ek kakaópor
Elkészítés:
Hámozd meg az almát, majd vágd vékony szeletekre.
Egy tepsit vajazz, majd lisztezz ki, az aljára szórj egy kis zsemlemorzsát és cukorot, majd fektesd bele a hámozott almaszeleteket.
A tojássárgákat keverd ki 2 dl vízzel és a cukorral.
A fehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan keverd bele a sárgájába, add hozzá apránként a lisztet és a sütőport.
A masszát válaszd ketté, az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport. Ezt öntsd rá az almakarikákra, majd öntsd a tetejére a sárga masszát is.
Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd tűpróbáig.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »