Pihe-puha mézes kalács recept
Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 5 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 1 ek fahéj
- késhegynyi mézes fűszerkeverék
- 2 dkg szalakáli
- 70 dkg finomliszt
Elkészítése:
A mézet és a margarint összemelegítjük. Egy másik edényben összekeverjük a tojásokat és a porcukrot, majd hozzákeverjük a margarinos elegyhez. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szalakálit, majd beleöntjük a langyos mézes alapba. Újból összedolgozzuk, majd kézzel belegyúrjuk a lisztet. Jól kidolgozzuk, majd nylonzacskóba tesszük és szobahőmérsékleten 24 órán át pihentetjük. Többet pihenhet, de kevesebbet nem.
A tésztából zsemlényi gombócokat formázunk, majd kinyújtjuk 4-5 mm-re és különböző formákkal kiszúrjuk. 180-200 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

