Pepita linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12,5 dkg puha vaj
- 7,5 dkg cukor
- 25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz is kell majd némi)
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A vajat összedolgozzuk a cukorral. Ehhez jön még a liszt, vaníliás cukor és a tojás is. A tésztát ezután folpak-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszem. Ha letelt az idő, a tésztát két részre osztom. Az egyikbe belegyúrom a kakaót is. (ezt érdemes egyébként a hűtés előtt belekeverni).
Lisztezett deszkán mindkét kupacból 4 cm széles és 2 cm vastag csíkokat vágunk, ezeket hosszában félbevágjuk. A csíkokból egymás mellé helyezünk egy kakaós és sima csíkot, ennek a tetejére teszünk 2 ellentétes színűt is.
Egy kissé összenyomkodjuk majd fóliába csomagolva visszatesszük egy újabb 30 percre a hűtőbe. Ezután már csak 1 cm széles szeleteket kell vágnunk a tésztából, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

