Pápaszemes habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 ek almaecet
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg aszalt áfonya
Elkészítése:
A tojásfehérjét cukor felével félkeményre verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot, vaníliás cukrot és kemény habbá verjük. A végén hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, majd óvatosan, széles mozdulatokkal elkevejuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kis halmokat rakunk a habból és minden habcsókba 2-2 szem áfonyát nyomkodunk.
A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd visszavesszük 100 fokra és betoljuk a tepsit, majd 60 percig szárítjuk a habcsókot. Ha megsült, akkor kinyitjuk résnyire a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »