Papanasi, avagy túrós fánk recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1/2 kk szódabikarbóna
- tejföl
- lekvár
Elkészítése:
Keverjük össze a túrót, a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet.
Ha a túró folyékony lenne, akkor apránként lisztet adagolva a tésztát könnyen kezelhetővé tehetjük. A lényeg, hogy ne ragadjon.
Egy mély serpenyőben olajat melegítünk. Közepes méretű gombócokat készítünk, lisztes ujjal mély lyukat fúrunk mindegyik közepén, majd tenyérrel kb. 2 centiméter vastagságúra lapítjuk őket. Mindegyik fánkhoz gyúrni kell még egy kisebb gombócot.
Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük, tejföllel és lekvárral megtöltjük a fánk közepét, erre ráhelyezzük a kis gombócot és az egészet leöntjük még tejföllel és lekvárral. Isteni finom. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.