Papanasi, avagy túrós fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1/2 kk szódabikarbóna
- tejföl
- lekvár
Elkészítése:
Keverjük össze a túrót, a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet.
Ha a túró folyékony lenne, akkor apránként lisztet adagolva a tésztát könnyen kezelhetővé tehetjük. A lényeg, hogy ne ragadjon.
Egy mély serpenyőben olajat melegítünk. Közepes méretű gombócokat készítünk, lisztes ujjal mély lyukat fúrunk mindegyik közepén, majd tenyérrel kb. 2 centiméter vastagságúra lapítjuk őket. Mindegyik fánkhoz gyúrni kell még egy kisebb gombócot.
Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük, tejföllel és lekvárral megtöltjük a fánk közepét, erre ráhelyezzük a kis gombócot és az egészet leöntjük még tejföllel és lekvárral. Isteni finom. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »