Palánkai kakaós tészta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek olaj
- 8 ek cukor
- 12 ek liszt
- 12 ek tej
Az öntethez:
- 8 ek cukor
- 12 ek tej
A mázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 2-3 ek tej vagy víz
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elegyített lisztet, a tejet és a kakaóport.
Kivajazott, kilisztezett, közepes méretű, zománcos tepsiben 180 °C-on kb 25 percig sütjük.
Közben a z öntethez felforraljuk a cukrot és a tejet. Ezt még akkor ráöntjük a sütire, mikor az még forró.
A mázhoz is felforraljuk a hozzávalókat, belekeverjük a margarint mikor még forró, hagyjuk egy kicsit dermedni és mikor a süti is hűlt egy kicsit, akkor rákenjük. Közepes téglalapokra szeleteljük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


