Palánkai kakaós tészta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek olaj
- 8 ek cukor
- 12 ek liszt
- 12 ek tej
Az öntethez:
- 8 ek cukor
- 12 ek tej
A mázhoz:
- 1 ek kakaópor
- 2-3 ek tej vagy víz
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elegyített lisztet, a tejet és a kakaóport.
Kivajazott, kilisztezett, közepes méretű, zománcos tepsiben 180 °C-on kb 25 percig sütjük.
Közben a z öntethez felforraljuk a cukrot és a tejet. Ezt még akkor ráöntjük a sütire, mikor az még forró.
A mázhoz is felforraljuk a hozzávalókat, belekeverjük a margarint mikor még forró, hagyjuk egy kicsit dermedni és mikor a süti is hűlt egy kicsit, akkor rákenjük. Közepes téglalapokra szeleteljük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


