Őszibarackos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
Az őszibarackzseléhez:
- 4-5 fehér húsú, érett őszibarack
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Előkészítünk egy hosszúkás kenyérformát és egy darab folpackot a béleléshez.
Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát és béleljük ki folpackkal úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat pucoljuk meg és magozzuk ki, tegyük egy magas falú tálba és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, majd főzzük sűrű krémmé és utána a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.
A piskótának valókat keverjük ki és süssük meg egy 20*30 cm-es keskeny peremű tepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal, krémsajttal és befedjük a másik piskótával.
Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp:
Mivel saját receptemről van szó, sajnos eléggé időigényes, de egyszerűen csak nekiláttam és még csak meg sem terveztem. Receptversenyre készültem és az adta az ihletett hozzá, hogy krémes legyen,de különleges. Sikerült, mert csodás íze volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »