Őszibarack és szilva recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.
180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.
A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.
A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.
Tipp:
A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


