Őszibarack és szilva recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé.
180 fokon, 15 percig sütjük, majd kivétel és kihűlés után minden darab közepét kivájjuk, és a kapott morzsalékhoz hozzáadjuk a margarint porcukrot, rumot, kakaót.
A kapott masszát visszatöltjük a kivájt darabokba, és kettőt-kettőt összeragasztunk. A tojás fehérjét felverjük, az ételszínezéket pedig úgy keverjük össze, hogy kapjunk egy világosabb és egy sötétebb bordós színt amilyen a szilva színe.
A kikevert színt összekeverjük a tojásfehérjével majd ezzel a kétféle színnel bekenegetjük a szilvákat, egy egy darab bekenése után rögtön beleforgatjuk kristálycukorba, és már kész is.
Tipp:
A recept a Nagymamám receptje szerint készült, de mivel az Ő idejében még nem volt ételszínezék a színezést Ő vérnarancs aromával oldotta meg. A “szilvává alakítás” a saját “találmányom”. Csak nagyon türelmes embereknek ajánlom az elkészítését! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »