Orange curd (angol narancskrém) recept

Hozzávalók:
- 2 kozepes narancs
- 3 tojas
- 15 dkg cukor
- 5,5 dkg vaj
Elkészítése:
A narancsok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a vaj és a cukor elolvad. Ezt elvileg gőz felett kellene csinálni, én csak simán melegítettem a tűzhelyen. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojásokat. Kis lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 12-15 perc).
Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.
Lehet bonbon- vagy keksztöltelék, süteményhez öntet vagy csak úgy magában is gyorsan elfogy :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »